Empanada de sardiña

Ingredientes Gramos
Sardiñas 30
Leite desnatado 20
Auga 20
Sal 3
Levadura 3
Ovo 16
Manteiga 8
Atún en aceite 75
Cebola pelada 50
Salsa de tomate 20
Aceite de Oliva 10
Pementón 1
Pemento vermello 10
Facer unha masa clásica cos 7 primeiros ingredientes intentando que non quede nin dura porque é difícil de estirar, nin demasiado branda, pois rompería. Deixar repousar 30-45 min. Coa cebola e o pemento en aceite faise unha farsa rehogando lentamente ata que a cebola estea branda. Condiméntase con sal, pemento doce e un pouco de tomate. Finalmente mestúrase coa sardiña en filetes e empanado. Estirar a masa sobre a placa do forno untada con aceite. Encher coa mestura e tapar coa outra metade da masa. Pintar co ovo batido e meter ao forno 45 minutos a 175ºC.
Información nutricional
KCAL/RAC KJ/RAC P/RAC HC/RAC G/RAC
258 1079 9,7 5,3 21,8